Julia Penelope

 

Julia Penelope on amerikkalainen kielitieteilijä, joka oli lesbo jo ennen ryhtymistään feministiksi, päinvastoin kuin monet muut tässä siteeratut feministikirjoittajat.

Penelope ei kutsu itseään enää radikaalifeministiksi, vaan lesboseparatistiksi.

Lesboseparatisti elää erossa paitsi miehistä, niin myös heteronaisista.

Naiset ovat rakastaneet miehiä vuosisatoja, mutta se ei ole parantanut naisten asemaa, vaan tehnyt sen entistä heikommaksi.

Feminismi ja lesbous merkitsee sitä, että meidän täytyy asettaa naiset ensi sijalle. Antaa naisille etusija ja arvostaa naisia elämässään, tunteissaan ja politiikassaan merkitsee sitä, että on elettävä feminismin mukaisesti. On meidän naisten edun mukaista, koska elämme miesten sorron alla, että rakennamme suhteemme toisiin naisiin miesten sijasta. Mutta useimmat naiset eivät ole hyväksyneet tätä, vaan elävät vallanpitäjien peukalon alla, eivätkä he voi kuvitella omaa elämäänsä, tai muitten naisten elämää, ilman miehiä.

Penelope suuntaa kovaa kritiikkiä naisliikkeeseen kokonaisuutena. Hänen mukaansa se on kokonaisuudessaan heterokeskeistynyt, ja useimmat heteronaiset naisliikkeessä omistavat runsaasti aikaa sille, että he yrittävät ”saada heteroseksuaalisuuden toimimaan”.

Koska he eivät aseta heteroseksuaalisuutta kyseenalaiseksi feminismin perustavaa laatua olevana ongelmana, niin nämä naiset vesittävät feminismin harmittomaksi. Niiden feministien, joiden tarkoituksena on houkutella mukaan niin paljon ”tavallisia” naisia, kuin mahdollista, uhraavat kaikkein radikaaleimman analyysin, he uhraavat syvällisyyden leveydelle, eli konkreettisemmin, he uhraavat lesbot.

Kun feminismi myös kadottaa analyysin siitä, että ne ovat miehet, jotka aiheuttavat miesten naisiin kohdistaman sorron, ja sen sijaan alkavat puhua sekä miesten, että naisten vapauttamisesta patriarkaatista, ilman että kenellekään annetaan vastuu patriarkaatin toiminnasta, kuihtuu feminismi saman tien banaaliksi humanismiksi.

ME OLEMME SODASSA. Miehet ovat vihollisemme, ja heteroseksi tekee naisista pettureita omassa asiassaan. En käytä tässä vertauskuvallista kieltä, tarkoitan mitä sanon kirjaimellisesti

 

Heteropatriarkaatti

Heteroseksuaalisuus sitoo naiset miehiin, ja se on siksi vahingollista feminismille, koska se erottaa naiset toisistaan; fyysisesti, tunteiden tasolla ja ideologisesti.

Penelope tarjoaa kaksi rinnakkaista selitystä sille, miksi niin monet naisista eivät tule feministeiksi ja eivät tule lesboiksi. Naiset tietävät, ett miehillä on valta naisten suhteen, ja naiset eivät halua luopua ainoasta (kuvittelemastaan) vallan välineestä, joka on miesten manipulointi tunteiden avulla: ”alistuva asenne on palvellut heitä liian hyvin ja liian pitkään”. Toinen syy on pelko; köyhyyden pelko ja kasvava pelko miesten väkivaltaa kohtaan ilman sitä suojaa, jonka he saavat suhteessaan tietyltä mieheltä ja samalla ne miehiset etuoikeudet, joita he voivat nauttia tämän miehen kautta.

Heteronaiset puolustavat usein liittoutumistaan miesten kanssa “poikkeusargumentilla”, että juuri heidän aviomiehensä on toisenlainen. Mutta Penelope toteaa: ”Toivoisin, että saisin aina yhden dollarin feministiltä, joka on kyseenalaistanut minun separatismini, että juuri ”hänen miehensä” on ”erilainen”. Ja sen jälkeen kun hänestä on tullut lesbo, tunnustanut minulle, että hänen miehensä oli raiskaaja, vaimonhakkaaja ja väkivaltainen naistenvihaaja.

 

Seuraava

Aloitussivu